Feb 12, 2014 / No comments

Muffin cu avocado si rosii uscate


O combinatie fusion plina de sanatate, o compozitie careia i-am dat forma de muffin monoportii, dar care poate fi foarte bine facuta intr-o forma de tarta si servita ca tarta sarata ca aperitiv. Dat fiind ca rosiile si avocado se imbina, in maniera clasica, in sosul guacamole, am folosit ideea combinarii lor incorporate in aluat. E extrem extrem de simplu si rapid, cu rosii uscate, adaptand reteta sezonului cand consumam mai multe conserve.


Pentru 6 muffin:

300 g faina
50 g parmezan
2 oua
1 lingura ulei
250 ml lapte
1 plic praf de copt
1 fruct de avocado
10 rosii uscate
1 lingura suc de lamaie
patrunjel verde tocat, cam cat incape intr-o lingura
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Fructul de avocado se taie cuburi si se caleste la foc mic 1 minut in 1 lingura ulei, se adauga rosiile uscate taiate marunt, se calesc impreuna inca 1 minut. Bucatile de avocado vor incepe sa se dezintegreze, e ok. Le lasati sa se racoreasca putin,

Intre timp, separat, amestecati toate celelalte ingrediente intr-un bol, cu mixerul, iar sosul rezultat din avocado+rosii il adaugati in final la compozitie, care se imparte in forme de muffin, tapetate cu unt. Daca nu aveti, e ok orice vas pentru tarte sarate, urmand sa o taiati cuburi mici, pe care le puteti infige in bastonase de bambus, ca sa fie mai usor de servit.



Related Posts

No comments:

Post a Comment

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou