Jun 17, 2014 / No comments

Salata rece de paste cu ton, ou fiert, masline negre, lamaie



O alta salata de vara pe care o puteti pregati repede, repede cat ai zice peste. Sau ton. Sau paste.
La pastele fierte si racite sub jet de apa rece adaugam restul ingredintelor din titlu si e gata. Se consuma, evident, rece, numai buna pentru zilele mult prea calde de vara. Poate fi un perfect aperitiv sau un pranz sau o cina, poate fi luata la pachet sau poate fi oferita oaspetilor mai mult sau mai putin neasteptati, fiind rapid de preparat si perfecta la bere :)

2 portii:

150 g paste scurte
2 oua
1 cutie conserva de ton mica (circa 100 g)
o mana buna de masline negre
suc de lamaie si putina coaja
patrunjel verde
1 catel de usturoi
sare, piper
ulei de masline

Incepeti prin a fierbe pastele si, in paralel, ouale, minim 5 minute, ca sa iasa tari. Daca m-ati urmarit in timp, ati invatat procedura corecta de fierbere a pastelor. Daca nu, cautati Tips in  etichete/ tags si o sa aflati :)
Dupa ce fierb, pastele se scurg si se clatesc bine sub jet de apa rece, care totodata le si raceste. Avem nevoie de paste reci la salata.

Intre timp, pregatiti bolul in care urmeaza sa amalgamati salata asa: un catel de usturoi taiat pe jumatate il presati bine de peretii bolului, cu miscari circulare, ca si cum  ati unge vasul, astfel incat sa lase o usoara aroma, care apoi va fi inglobata in salata, fara ca usturoiul sa devina dominant si fara ca, ulterior, colegii sa va dea afara din birou:


Deasupra, adaugati: ulei cateva  linguri, sare, piper, dupa gust, suc de lamaie 1-2 linguri, coaja de lamaie rasa fin, foarte putin, cam 1/2 lingurita:



Le amestecati putin si deasupra adaugati pastele fierte, scurse si racite si din nou amestecati, pana pastele inglobeaza bine toate aromele, inclusiv cea de usturoi pe care l-am intins pe peretii vasului:



Peste ele, adaugati tonul din conserva maruntit bine si maslinele negre taiate felii subtiri, amestecand din nou, evident cu atentie, ca sa nu rupem pastele:



In final, adaugam deasupra patrunjelul verde tocat marunt, eventual completam cu sare, piper, ulei, dupa gust, si decoram cu ouale taiate in patru (1 ou = 1 portie de salata). O dam la frigider minim jumatate de ora inainte de a o consuma:



Related Posts

No comments:

Post a Comment

Subscribe

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou