Mar 7, 2014 / No comments

Paste fusilli cu ardei si bacon



O alta reteta de paste simpla si rapida, echilibrata si gustoasa, energica si etica. Ingredientele sint la indemna oricui. O varianta buna pentru mese cu prietenii sau cu familia extinsa.

2 portii

200 g paste fusilli sau alte paste scurte
100 g bacon / pancetta
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
2 linguri parmezan ras sau cascaval ras
sare, piper

Intai de toate, fierbeti pastele, conform instructiunilor tiparite pe pachet, in apa cu sare, lasandu-le usor al dente. In timp ce fierb pastele, pregatiti sosul. Apoi, amintiti-va, cand pastele sint fierte si le scurgeti, pastrati putin apa in care au fiert.*
Intr-o tigaie antiaderenta caliti intai baconul taiat bucatele mici cu o lingura de ulei de masline timp de circa 5 minute, trebuie sa se rumeneasca, dar sa nu se arda, la foc mediu. Dupa cele 5 minute adaugati ardeii taiati cubulete mici, cu cat mai mic cu atat mai bine. Ii caliti impreuna  cu baconul alte circa 10-15 minute, timp in care picurati din cand in cand 2-3 linguri de apa, atunci cand se usuca, pentru ca sa nu sa arda. E gata cand ardeii sint moi si s-a format putin sos. Cam asa:


Intre timp pastele fierte si scurse, le adaugati peste sosul obtinut si le mai tineti impreuna pe foc 2-3 minute la foc iute, ca sa se aromatizeze bine. Daca e prea uscat, mai adaugati cateva linguri de apa (preferabil din cea in care au fiert pastele). Sint gata, le puteti aseza pe farfurie, condimentand in plus cu putin parmezan sas sau cascaval ras, merge foarte bine, sare si piper dupa gust. Practic, simplitatea extrema.


* Tips: apa in care au fiert pastele o puteti valorifica asa cum am explicat aici http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-fusilli-dovlecei-brie.html
Related Posts

No comments:

Post a Comment

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou