Apr 18, 2014 / No comments

Paste cu ardei, masline, capperi, rosii uscate



Eu nu sint o fiinta religioasa, insa de obicei inainte de Pasti incerc sa mananc mai putin decat in mod normal, uneori aproape deloc, asa incat in zilele urmatoare sa pot compensa :)
Aveti mai jos o reteta de paste vegan, numai buna pentru cine  tine post. Ca cele mai multe retete de paste, e rapida si simplu de facut.

2 portii

200 g paste scurte (fusilli, penne, rigattoni etc)
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
1 ardei (eu am folosit ardei lung verde, insa oricare e potrivit)
20 de masline fara samburi taiate marunt (circa 2-3 linguri)
1 lingura capperi
2-3 rosii uscate taiate marunt
patrunjel
sare, piper, ardei iute
2 linguri ulei de masline (de floare-soarelui, ca alternativa)
1 pahar suc de rosii

E atat de simplu ca nu e nevoie de poze.

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet, lasandu-le putin al dente, adica atunci cand devin moi dar fara sa se umfle de apa. Cand sint gata se scurg si tin la indemana in strecuratoare.

Separat, in timp ce fierb pastele, intr-o tigaie antiaderenta calim in ulei intai ceapa verde taiata marunt, usturoiul, ardeiul, pana se inmoaie bine, adica circa 7-8 minute, la foc mediu. Ulterior, adaugam in tigaie maslinele, capperi si rosiile uscate taiate si le mai calim impreuna circa 5 minute, tot la foc mediu.
Pe final, adaugam pastele fierte si scurse bine de apa, ridicam putin flacara, adaugam putin suc de rosii si le mai tinem pe foc amestecand alte 2-3 minute, cu atentie sa nu se arda. Potrivim de sare, condimentam cu ardei iute si piper si e gata. Am obtinut in circa un sfert de ora un fel usor, gustos si potrivit nu doar pentru post, ci pentru cand vrem sa mancam light.

Tips: maslinele, capperele, rosiile uscate, conservele de ton si ansoa fac parte din ingredientele care nu trebuie sa lipseasca din frigider, in lipsa de altceva fiind o buna  solutie pentru a pregati o portie de paste atunci cand nu am mai facut cumparaturi de ceva vreme

Related Posts

No comments:

Post a Comment

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou