Apr 10, 2014 / 2 Comments

Salade niçoise - Salata mediteraneana Nisa



Salata niçoise a fost marea mea descoperire cu ceva ani in urma, cand am haladuit vreo saptamana la Paris si m-am hranit practic doar cu ea...:)
Poate reprezenta fie un pranz, fie o cina de vara, dar se poate propune si ca aperitiv pentru grupuri mai mari.

E o reteta supersimpla si rapida, pentru anotimpul cald, care combina o serie de ingrediente tipice tinuturilor de la Mediterana, usor reperabile, insa, oriunde. Exista o infinitate de variante, cantitatile sint in general variabile, eu folosesc aceasta formula:

Pentru 4 portii:

4 rosii
1 castravete
1 ardei gras
2 cepe verzi
4 oua fierte tari
60 g masline negre fara samburi
250 g ton conserva ( 1 conserva mare)
8 bucati ansoa
2 catei de usturoi
cateva frunze de busuioc
sare, piper, ulei de masline
*reteta originala prevede si boabe prospete de bob, insa cum nu aveam am facut fara el, de data asta :)

Se taie toate legumele de dimensiuni medii, usturoiul se toaca foarte marunt, tonul din conserva se marunteste, filetele de ansoa, maslinele si frunzele de busuioc se taie in bucatele cat mai mici, pentru a facilita aromatizarea generala. Se condimenteaza in final cu sare, piper si ulei de masline. Se consuma cu paine in cantitati limitate.

Related Posts

2 comments:

  1. Am preparat aseara...succes total! Un gust deosebit il dau bucatelele de ansoa. Multumesc!

    ReplyDelete
  2. Te pup, Silvia, ma bucur. Ansoa e salvatoare de multe ori :)

    ReplyDelete

Subscribe

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou