Jun 3, 2014 / No comments

Salata cu pui, rosii, ardei, naut, ceapa rosie, masline si sos de mustar





O salata de vara extrem de buna si simplu de facut, secretul consta in combinatia echilibrata de gusturi, arome, texturi. Practic, daca aveti naut gata fiert, nu ramane decat sa taiati restul componentelor salatei  si sa le aromatizati la un loc pe toate. Daca nu aveti naut deja fiert, puteti folosi din cel prefiert, la cutie, fie il fierbeti singuri. Pentru practicitate, ideal e sa fierbeti mai mult odata si sa il congelati portionat. Daca altadata cand ati fiert ati pus o parte la congelat, acum il puteti decongela rapid si folosi in minim de timp.

Ingrediente - cantitatile sint aproximative si depind de gustul fiecaruia:

2 portii

100 g piept de pui sau, in lipsa, alte bucati, important e sa poata fi coapte pe grill
10 rosii cherry sau 2 rosii de marime normala, orice soi e bun
1 ardei rosu
1 ardei galben
100 g naut fiert
1 ceapa rosie
10-15 masline negre
patrunjel verde taiat marunt
* un rezultat acceptabil obtineti inlocuind nautul - daca nu aveti la indemana sau nu aveti timp sa fierbeti - cu paste scurte - penne, fusilli etc, 100 g, pe care le fierbeti si le raciti

dressing (salsa):

2 linguri mustar
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
sare, piper


Odata rezolvata problema naut/ paste, restul dureaza foarte putin. Intr-o prima faza, incingeti o tigaie grill si pregatiti carnea de pui, pe care o coaceti intreaga, presarata doar cu putina sare, si o taiati dupa ce se raceste putin.
Tips:  pregatiti ceapa astfel incat sa profitam de aroma ei dar fara sa suportam consecintele legate de miros: taiati feliile foarte fin si le tineti la marinat in 50% otet 50% apa timp de circa 1/2 h, in principiu pana pregatiti restul. Acesta este un procedeu general pentru a consuma  ceapa cruda in salata, il puteti folosi pentru orice tip de salata, aperitiv etc :





In continuare, pregatitm sosul rece/salsa/dressingul cu care vom aromatiza salata. Emulsionam mustarul, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul inca de la inceput, pentru a se stabiliza gustul atunci cand il vom adauga in final la salata.



Acum adaugam componentele, una cate una, taiate de marime medie, unde e cazul. Incepem cu nautul (pastele) si ardeii




apoi rosiile




puiul copt pe grill si taiat



maslinele



ceapa marinata anterior si scursa prin strecuratoare



si patrunjelul



Amestecam putin ingredientele intre ele, apoi adaugam sosul si continuam sa amestecam pana sosul se dispune omogen in toata insalata:




Iata rezultatul. O puteti consuma cu sau fara paine, daca ati folosit naut, care are un bogat continut glucidic; daca ati folosit paste ca inlocuitor, evident, fara paine. E buna fie ca aperitiv, in cantitati mai mici, fie ca fel unic:




Cum se fierbe nautul: 

E obligatoriu sa tineti boabele la inmuiat in apa timp de 24 h. In apa adaugati o lingurita de bjcarbonat. Peste zi, schimbati apa de 2-3 ori, adaugand de fiecare data inca un varf de cutit de bicarbinat, iar peste noapte trebuie tinut in frigider, pentru ca apa sa nu fermenteze. A doua zi, scurgeti toata apa in care a stat, clatiti bine cu apa rece si fierbeti in apa cat sa acopere din abundenta boabele. E fiert cand e moale si incepe coaja sa se desprinda si intra usor furculita in el. Timpul de fierbere intr-un vas normal difera mult in functie de soi, in medie ar trebui sa fiarba complet in curca 2 h, daca ati respectat corect procedura. Daca folositi o oala sub presiune, fierbe in circa 1/2 h.


Related Posts

No comments:

Post a Comment

Subscribe

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou