Home
carne
,
cina
,
cum sa
,
gnocchi
,
gnocchi alla romana
,
gratin
,
iarna
,
pranz
,
primavara
,
ragu bolognese
,
toamna
Mar 12, 2014 / 2 Comments
Gnocchi alla romana gratinati
- O alternativa de sarbatoare la pastele cele de toate zilele. Gnocchi alla romana sint o varianta de gnocchi in care nu se foloseste ca ingredient principal cartofii, ci grisul. Insa sint o baza la fel de valabila, care se poate asorta cu multe tipuri de sosuri, branzeturi etc, gratinati in cuptor. O buna varianta este sosul ragu bolognese http://mammalapasta.blogspot.it/2014/01/spaghetti-al-ragu-bolognese-sos-de.html , impreuna dau un fel perfect de duminica.
- Pentru 4 portii (cantitatea din imaginile de mai jos):
- 250 g gris de grau
- 1 l lapte
- 100 g unt
- 2 galbenusuri de ou
- 100 g parmezan
- 50 g cascaval (emmentaler)
- dovlecei
- sare
- nucsoara
- Cum se fac gnocchi alla romana
- Metoda de preparare e simpla insa e nevoie de ceva timp, circa 2 h.
- Se incepe incalzind laptele intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, se adauga untul, sare dupa gust:
- Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul amestecand permanent astfel incat compozitia finala sa rezulte omogena.
- Se fierbe la foc mic timp de cateva minute pana cand grisul se umfla si toata compozitia devine densa, se da la o parte de pe foc, se adauga cele 2 galbenusuri si jumatate din cantitatea de parmezan ras si putina nucsoara, amestecand bine pana se desprinde de tigaie:
- Compozitia obtinuta se aseaza pe o suprafata plana antiaderenta, se niveleaza la un nivel de circa 1 cm grosime si se lasa la racit:
- Se lasa la racit, apoi se taie cu orice forma aveti la indemana in forma rotunda cu diametrul de circa 5 cm, iar discurile obtinute se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt sau cu ulei, suprapunandu-le putin unul peste altul:
- Eu, pentru ca iubesc legumele, am alternat cu felii rotunde de dovlecei copti anterior in cuptor:
- Deasupra, am completat cu sos ragu bolognese si restul de parmezan si cascavalul (emmentaler) si i-am gratinat in cuptor:
- Rezultatul final :) :
Related Posts
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pe blogul tau trebuie sa intru neaparat mancata, altfel lesin de pofta, de exemplu la aceasta reteta. Excelenta!
ReplyDeleteE mult mai simplu decat pare si mult mai bun decat pozele lasa sa se inteleaga :) Multumesc din nou pentru rabdare, Silvia :)
Delete