Home
avocado
,
carne
,
cina
,
fusion
,
guacamole
,
in jurul lumii
,
paste
,
pranz
,
pranzul la birou
,
primavara
,
salata
,
toamna
,
vara
Jun 10, 2014 / 8 Comments
Salata de paste si curcan cu sos guacamole destructurat
...destructurat pentru ca rosiile le adaugam la salata separat, ca ingredient in sine, nu ca si componenta a sosului guacamole...aminteste usor de Mexic dar una peste alta rezulta o reteta fusion inspirata...
sper sa va incante ideea mea...e o salata completa, poate reprezenta foarte bine un pranz sau o cina, avand in ea carbohidrati, proteine, vegetale etc
salata de paste, am observat cu surprindere ca in Romania nimeni nu stie/mananca/a auzit de, e o varianta de vara la pastele traditionale calde si scaldate in sosuri si condimente complexe
cantitatile, ca la orice salata, sint aproximative
2 portii:
150-200 g paste scurte
2 rosii mari
100 g piept de curcan/pulpa taiata subtire
1 avocado copt bine
1/2 ceapa rosie
2-3 linguri ulei de porumb sau altul
2 linguri suc de lamaie
sare, piper, patrunjel verde tocat marunt
seminte black onion (Nigella sativa - merge si fara, dar cu ele e cu totul altceva, se gaseste in magazinele etnice)
pregatirea e simpla si rapida:
1. fierbeti pastele asa
2. coaceti felia de carne de curcan pe grill
3. taiati ceapa felii cat mai subtiri si in timp ce pregatiti restul ingredientelor, o tineti in apa cu otet juma-juma la marinat, isi va pierde din tarie, pastrand doar aroma
ordinea ingredientelor in alcatuirea salatei:
* maruntiti cat mai bine pulpa de avocado, de preferat cu o furculita, neomoganizand-o complet. cand o maruntiti, adaugati sare, piper, ulei si suc de lamaie:
* adaugati pastele fierte, scurse si racite:
* apoi rosiile taiate mici:
* apoi ceapa marinata si scursa:
* carnea coapta pe grill si taiata felii subtiri:
* patrunjelul, semintele de black onion, eventual completati cu sare, piper, ulei, dupa gust:
Rezultatul e de-a dreptul spectaculos. O salata de vara extrem de bine echilibrata, plecand de la clasicul sos guacamole si completand cu paste, in locul painii, si cu ceva proteine animale, pentru a crea un main course.
Related Posts
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
... mi se pare interesanta..reteta
ReplyDeletetrebuie incercata, pentru a iesi de pe taramul impresiilor si a intra pe cel al certitudinilor :)
DeleteAm descoperit relativ recent minunatul sos guacamole. Cred ca e foarte bun in aceasta combinatie. O sa le fac si copiilor la gradi. Felicitări pentru blog, Mihaela!!!
DeleteHello, Dani, multumesc, sper sa fie de ajutor ce fac :)
ReplyDeleteincearca si nu doar ca n-o sa regreti, dar o sa o tot repeti, cel mai probabil, cum mi se intampla si mie :)
Iertare, comentez doar pentru test :)
ReplyDeleteMultumesc, ai facut bine :)
DeleteMmmmm .. ce bine arata!
ReplyDeleteMultumesc, Florin, eu inca ma minunez cat e de buna :)
Delete