Jan 15, 2014 / No comments

Fusilli al salmone cu suc de portocale

Un alt clasic al bucatariei italiene, ceva mai rafinat, mai de sarbatoare, mai de oaspeti, mai de sambata seara. Insa la fel de rapid, e gata in 10-12 minute. In varianta clasica se folosesc pastele penne, dar merge bine si cu fusilli, ambele fiind din categoria paste scurte, care cer un sos mai dens.
In versiunea testata de mine rezultatul final e usor mai dulce, dar si mai aromat, iar aroma de somon ceva mai discreta, prin contributia sucului de portocala+lamaie, care se armonizeaza de minune cu carnea de somon afumat.

Pentru 2 portii:

150-200 g paste penne sau fusilli
100 g somon afumat
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica
50 ml smantana dulce
5 linguri suc de lamaie
5 linguri suc de portocale
sare

Se fierb pastele al dente, conform indicatiilor de pe pachet. 100 g de paste se fierb in 1 litru de apa si 1 lingurita sare. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se caleste in ulei de masline ceapa tocata cat mai marunt. Se amesteca des timp de 5 minute la foc mediu, apoi cand ceapa a devenit transparenta se ridica flacara la maxim (atentie sa nu se arda) si se stinge cu sucul de lamaie si portocala amestecat. Se amesteca energic pana sucul se evapora, timp de circa 1 minut, apoi se lasa flacara la minim si se adauga somonul afumat taiat in bucatele mici. Cu cat sunt mai mici, cu atat mai bine sosul se aromatizeaza.Somonul se caleste impreuna cu ceapa 2-3 minute, iar in final la sos se adauga smantana dulce, se amesteca delicat si se toarna deasupra pastele scurse. Se amesteca bine circa 2 minute si e gata.


Related Posts

No comments:

Post a Comment

Subscribe

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou