Mar 25, 2014 / 2 Comments

Curcan cu mere aromatizat cu curry & mustar - asortat cu orez basmati





Combinatia carne-fructe-condimente e tipica planetei Asia, insa nu intotdeauna avem la indemana ingrediente asiatice. Eu am incercat in reteta de azi sa adaptez ideea la ingrediente  pe care le aveam in camara&frigider, folosind carne de curcan, mere si orez basmati. Desi increzatore in reusita, rezultatul e mult peste asteptarile mele, asa ca dau totul mai departe. Neaparat de incercat.

Pentru 2 portii, am folosit :
circa 250 g carne de curcan (preferabil piept sau pulpe, dar orice bucata se poate folosi, important e sa fie dezosata)
4 mere
1 ceapa mica
sare, curry, mustar
2 linguri de ulei de floarea soarelui
150 g orez basmati (alt orez asiatic)

Incepeti prin a taia ceapa marunt si carnea in bucatele relativ mici. Caliti ceapa in ulei la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta. Dupa 2 minute adaugati carnea si le mai caliti impreuna alte 2 minute, dupa care adaugati cateva linguri de apa calduta si un varf de lingurita de sare:


Le lasati impreuna circa 10 minute, adaugand din cand in cand 2-3 linguri de apa calduta, ca sa nu se arda. Trebuie sa rezulte cam asa dupa cele 10 minute:

In aceasta faza, adaugati merele, decojite si taiate bucati mari:


Le mai lasati impreuna la foc mediu-mare maximum 5 minute, mai precis pana devin moi, amestecand des:


La final, cu 1 minut inainte sa fie gata, amestecati cu foarte putina apa un varf de cutit de curry si un varf de lingurita de mustar. Cantitatile acestea sint gandite pentru a da o aroma foarte delicata, daca vreti un gust de curry sau de mustar mai accentuat, puteti mari doza:


Acest sos il turnati in tigaie, peste carnea cu mere, mai amestecati putin totul timp de 1 minut si e gata. Iata rezultatul (imaginea nu poate reda intreaga realitate, din pacate, ochii nu simt gustul si mirosul):


Se imbina perfect cu orez basmati fiert in alb, adica doar cu apa, sare si 1 lingurita de ulei, pentru a nu se compacta. Ca sa castigati timp, orezul il fierbeti in paralel cu prepararea carnii.


Atentie: daca aveti carne de curcan de curte, e preferabil sa fierbeti pe jumatate carnea inainte, o raciti putin si o taiati bucatele si o folositi conform explicatiilor de mai sus, iar supa in care a fiert o folositi la altceva. Eventual, puteti fierbe orezul in jumatate apa-jumatate supa.
Related Posts

2 comments:

Latest Posts

Instagram

Labels

mammalapasta@instagram - ca sa vedeti ce e nou