Home
cina
,
cum sa
,
iarna
,
pasta
,
paste scurte
,
pranz
,
pranzul la birou
,
primavara
,
toamna
,
vara
,
vegan
,
vegetarian
Feb 12, 2014 / No comments
Paste cu fenicul si morcovi
O mancare cu gust usor dulce, placut, catifelat, se prepara in circa 10 minute. Pur si simplu. Eventualii interesati o pot alege pentru zilele de post, cu conditia sa foloseasca paste fara ou. Un fel care se poate consuma fara rezerve in toate anotimpurile, morcoviifenicului fiind disponibile si in sezonul rece. si
Pentru 2 portii:
200 g paste scurte
1 ceapa
1 morcov
1/2 capatana fenicul
1 capatana usturoi
3 linguri de ulei preferabil de masline
Portia de paste de persoana, in general, e de 80-100 grame.
Cum se fierb pastele dupa regula clasica, urmand instructiunile de pe pachet, gasiti in explicatiile din http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-fusilli-dovlecei-brie.html
Restul e extrem de simplu: se taie cat mai marunt (sau mai simplu se rad) toate legumele si se calesc in ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc moderat, picurand din cand in cand cate putina apa de la fierberea pastelor, pana se densifica. Sosul e gata dupa circa 10 minute, se toarna peste el pastele fierte, se mai amesteca 1 minut in tigaie la foc potrivit, se adauga eventual sare.
Ca sa ramanem in sfera vegetala, se condimenteaza cu piper, marar uscat si drojdie uscata, cea din urma reprezentand aportul necesar de proteine, care lipsesc dintr-o mancare exclusiv vegetala. Pentru cine vrea mai mult, o lingura de parmezan ras deasupra, direct in farfurie. Devine astfel un fel vegetarian cu toate principiile nutritive dar fara multe calorii, perfect de luat si a doua zi la munca.
In linkul citat mai sus gasiti si cateva secrete despre cum va poate ajuta apa in care au fiert pastele.
1 ceapa
1 morcov
1/2 capatana fenicul
1 capatana usturoi
3 linguri de ulei preferabil de masline
Portia de paste de persoana, in general, e de 80-100 grame.
Cum se fierb pastele dupa regula clasica, urmand instructiunile de pe pachet, gasiti in explicatiile din http://mammalapasta.blogspot.it/2013/12/paste-fusilli-dovlecei-brie.html
Restul e extrem de simplu: se taie cat mai marunt (sau mai simplu se rad) toate legumele si se calesc in ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc moderat, picurand din cand in cand cate putina apa de la fierberea pastelor, pana se densifica. Sosul e gata dupa circa 10 minute, se toarna peste el pastele fierte, se mai amesteca 1 minut in tigaie la foc potrivit, se adauga eventual sare.
Ca sa ramanem in sfera vegetala, se condimenteaza cu piper, marar uscat si drojdie uscata, cea din urma reprezentand aportul necesar de proteine, care lipsesc dintr-o mancare exclusiv vegetala. Pentru cine vrea mai mult, o lingura de parmezan ras deasupra, direct in farfurie. Devine astfel un fel vegetarian cu toate principiile nutritive dar fara multe calorii, perfect de luat si a doua zi la munca.
In linkul citat mai sus gasiti si cateva secrete despre cum va poate ajuta apa in care au fiert pastele.
Labels:
cina,
cum sa,
iarna,
pasta,
paste scurte,
pranz,
pranzul la birou,
primavara,
toamna,
vara,
vegan,
vegetarian
Related Posts
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment